Terminologie - Wat is een Mischling?

Gebruikersavatar
Kennyke
Beheerder
Berichten: 475
Lid geworden op: 02 okt 2011, 06:32
Locatie: Nijlen

Terminologie - Wat is een Mischling?

Bericht door Kennyke »

Omdat ik het vorige artikel over de pinto's zo interessant vond, heb ik nu nog een vertaling gemaakt ivm de "Mischlingen". De hybride's als het ware.
Meer info vindt het hieronder:

Wat is een Mischling?
Mischling is het Duitse woord voor “hybride” (plural: Mischlinge).
De meest voorkomende hybride (in de garnalenhobby) is een kruising tussen Crystal garnalen en Taiwan Bees.
Wanneer deze gekruiste hybride terug gekruist wordt met andere Crystal garnalen, verdun je de genetica en krijg je een klein percentage Taiwan Bee’s
Wanneer deze hybrides gekruist worden met andere kruisingen, wordt de genetica nog meer verdund tot het punt dat je zo goed als geen Taiwan Bee’s meer krijgt uit de nakomelingen. Het is dan net zoals met de Loterij te spelen.
Hoewel, als je zo’n “mischling” terug inkruist met een Taiwan Bee, dan zal je het percentage van verkregen Taiwan Bee nakomelingen weer vergroten. Je hebt hier dan wel een extra voordeel dat de genenpool versterkt wordt, als je originele ouders gemengd waren met Crystal garnalen.
Hier is een zeer goede uitleg van een andere hobbyist om het proberen duidelijk te maken:
Taiwan Bee’s gekruist met Crystals geven Mischlings dewelke dan terug gekruist worden met Taiwan Bee’s om mensen sneller hun doelen te helpen bereiken in het hebben van meer Taiwan Bee’s (TB).
Wat is een Tibee – Mischling kruising?
Tot mijn kennis, heeft deze combinatie nog geen vastgelegde naam. Het blijft uiteindelijk nog steeds een Caridina Cantonensis, het is nog steeds een Bee garnaal maar dan enkel een andere kleurvariant.
Laat het ons voorlopig een "Tischling" noemen, tenzij iemand hiervoor de correcte, vastgelegde naam kan bevestigen.
Deze Tischling is een ongewone hybride, waarschijnlijk doordat de gewenste genetica reeds te verdund is, wat de kweker dan weer verder en verder van het gewenste resultaat af haalt. Er zijn makkelijkere manieren om hiervan de gewenste resultaten te bereiken, nl. zoals bijvoorbeeld het gebruiken van de Tibee of Mischling om terug ingekruist te worden naar een pure Tijger, Crystal of Taiwan Bee.
Een hybride Mischling kan misschien recessieve kenmerken dragen, die niet zichtbaar zijn, zoals bijvoorbeeld een specifieke kleur. Het inkruisen met een andere hybride Tibee zou dan hetzelfde zijn als proberen een bepaalde kleur te krijgen (bijvoorbeeld rood), van iets dat geen kleur vertoont, een ticket uit de loterij dus als het ware.

Genetische Link van Mendel's Laws
Om te beginnen met het definiëren of het F1, F2 of F3 is, moeten we eerst het één en ander bekijken in genetica en erfelijkheid.
We gaan eens kijken hoe genetische trekken (patronen of kleur) doorgegeven worden van ouderdieren naar nakomelingen, dit door gebruik te maken van Gregor Mendel's Law of inheritance. We concentreren ons dan op simplistische kenmerken van garnaal varianten en kleur kenmerken (of fenotypes) het zal wel even kijken worden wie welke manier makkelijker vindt om te begrijpen.
Een simpeler zicht op wat je krijgt als je een Taiwan Bee en Crystal garnaal kruist.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.


Natuurlijk is het nooit zo gemakkelijk en het betekent niet dat je gegarandeerd een bepaald percentage van nakweek krijgt.
Plaats reactie